تاثیر خروج یک غول نفتی از اوپک بر اقتصاد ایران چیست؟

یک مقام سعودی گفت: عربستان یک کشور تولیدکننده انرژی خواهد بود نه تولیدکننده نفت.

به گزارش تحریریه، به نقل از «اویل پرایس»، عبدالعزیز بن سلمان وزیر نفت عربستان اعلام کرد کشورش دیگر یک تولید کننده نفت نیست. 50 درصد از تولید انرژی عربستان تا ۲۰۳۰ انرژی‌های تجدیدپذیر خواهد بود، بنابراین این کشور طبق گفته وزیر نفت عربستان یک کشور تولیدکننده انرژی خواهد بود نه تولیدکننده نفت.

 وزیر انرژی عربستان گفت:« عربستان دیگر یک کشور تولید کننده نفت نیست بلکه یک کشور تولید کننده انرژی است. دنیا باید این واقعیت را قبول کند. ما قرار است در این فعالیت‌ها برترین باشیم».
 عربستان قیمت رسمی فروش نفت خود به آسیا برای تحویل در ماه جولای را بالا برده است. عربستان قرار است تولید نفت خود را پایین بیاورد و تأمین هزینه پروژه‌های جدید نفت و گاز خود را متوقف کند. فعالیت‌های نفتی حداقل تا 2050 ادامه خواهد داشت. عربستان عقیده دارد نفت برای چندین دهه آینده همچنان منبع اصلی انرژی خواهد بود.

عربستان آرزوهای سبز زیادی دارد که شامل تولید گاز، انرژی‌های تجدیدپذیر و هیدروژن می‌شود. عربستان مطمئناً از این انتقال به سمت انرژی‌های پاک سود خواهد برد. در حالیکه شرکت‌های اکسون، چورون و شل مشغول مذاکره با فعالان محیط زیست در شرکت‌ها و دادگاه‌ها هستند، شرکت های ملی نفت مخصوصاً در کشورهای عضو اوپک بسیار مشتاقند از افزایش قیمت نفت در نتیجه این مذاکرات سود ببرند.

عربستان هزینه فعالیتهای سبز خود را از فروش نفت به دست می‌آورد. این کشور قصد دارد تا 2030، 50 درصد از تولید انرژی خود را به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دهد  تا وابستگی آن به نفت کاهش یابد. انرژی‌های تجدیدپذیر در 2017 فقط 0.02 درصد از کل سهم تولید انرژی عربستان را تشکیل می‌دادند.

 درآمد نفتی عربستان که تامین‌کننده هزینه فعالیت‌های سبز آن است طی یک سال و نیم گذشته کاهش یافته و شرکت آرامکو مجبور شده فروش اوراق بهادار خود را برای پرداخت سود هنگفت به دولت متوقف کند.

منبع: اسپوتنیک

پایان/

۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۵
کد خبر: 10441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =